Ble Marilyn Monroe drept?

SVAR: Natten til 5. august 1962 ble Marilyn Monroe funnet død hjemme hos seg selv i Los Angeles. Årsaken var en overdose av beroligende medisin, barbiturater.

Monroe led av depresjon og hadde tidligere forsøkt å ta livet av seg. Obdusenten beskrev også dødsfallet som et «sannsynlig selvmord”, men visse merkverdige omstendigheter har gjort at det iblant er reist tvil om denne forklaringen. Blant annet virket det som om kroppen var blitt flyttet før politiet kom. En av

teoriene går ut på at Monroes leger ved en feiltagelse ga henne en overdose, men siden forsøkte å få det til å se ut som selvmord. Andre mener at Monroe ble drept av noen med tilknytning til Kennedy-klanen. Det er kjent at Marilyn hadde et kjærlighetsforhold til president John F Kennedy, kanskje også til broren Robert.

Hvis det hadde kommet ut, ville det selvfølgelig ha ført til en skandale av de helt store – derfor skal den verdensberømte filmstjernen ha blitt ryddet av veien. Men noe bevis for påstanden er aldri blitt funnet.

Har du et historisk spørsmål?
Send det til oss på [email protected]!

Kanskje du er interessert i...