NYTT NUMMER: Victorias rike vokste gjennom hele 1800-tallet

Som 18-åring etterfulgte Victoria sin onkel på Storbritannias trone. Med hjelp av ektemannen Albert ble hun snart en symbol for det svulmende britiske imperiet. Til slutt var hvert fjerde menneske på jorden hennes undersått. I hele 64 år styrte hun over et rike "der solen aldri gikk ned".

16. juli 2018

Dessuten forteller vi om den australske forbryteren Ned Kelly som smidde sin egen rustning for å slåss med politiet, om ni politiske kupp som gikk i vasken samt om nazistene som på 1930-tallet jaktet på spor etter arierne i Norden.

Hun var dronning av Storbritannia og Irland samt keiserinne av India. I hennes tid som monark vokste det britiske verdensriket seg så stort at hvert fjerde menneske ble hennes undersått. Med hele 64 år på tronen påvirket hun århundret mer enn noen annen.

For mange av Australias fattige var Ned Kelly en frihetskjemper – en Robin Hood iført en
hjemmelaget rustning. Men politiet så ham som en farlig drapsmann og opprører. 

Å ta makten i et land krever ofte tålmodighet og hardt arbeid. Kanskje er det derfor man ser så mange forsøk på å ta en snarvei via et politisk eller militært kupp. Men langt fra alle har lykkes i sine planer. 

I henhold til nazistisk ideologi stammet all kultur og sivilisasjon fra de ariske germanerne. På 1930-tallet sendte organisasjonen SS Ahnenerbe agentene sine fra Nazi-Tyskland til Norden for å finne sporene etter dem. 

Kanskje du er interessert i...