NYTT NUMMER: Turneringer lokket ridderne mer enn krigen.

Turneringer var et resultat av riddernes kampøvelser i middelalderen. I takt med at publikums interesse økte, ble også æren som tilfalt ridderne som vant turneringene stadig større.Til slutt ville alle som hadde tilgang til hest og rustning delta i de populære konkurransene, til og med kongene.

28. april 2017

I det nye nummeret forteller vi også om keiserinne Maria Teresia, som styrte sitt imperium i 40 år, om Moon-bevegelsen som tror at verdens problemer kan løses gjennom masseekteskap og om hvordan verdenshistorien inspirerte George Lucas til å lage Star Wars.

Ønsker du å abonnere på All Verdens Historie? Finn ut mer om våre gode tilbud her.

Verken død, lemlestelse eller pavens trussel om evig forbannelse kunne holde Europas riddere unna middelalderens aller blodigste sport, turneringene. Her kunne ridderne demonstrere mot og kampvilje, kreve løsepenger for falne motstandere – og vinne damenes gunst. 

En fattig mann fra Korea møter Gud, bygger en kirke og mener at han kan frelse menneskeheten gjennom spektakulære massebryllup. Sun Myung Moon og hans «moonies» har blitt beskrevet både som en livsfarlig sekt og verdens redning.

Keiser Karl VI hadde ingen kronprins og krevde derfor at nabolandenes herskere måtte respektere hans rikes grenser selv om han skulle bli etter-fulgt av datteren Maria Teresia. Men da keiseren plutselig døde og datteren tok makten i Wien, brøt de løftene og erklærte krig.

I år er det 40 år siden Star Wars – Stjernekrigen –hadde premiere, den første filmen i den suksessrike Star Wars-serien. Filmskaperen George Lucas fikk inspirasjon til handlingen i science fiction-dramaet fra mange epoker i verdenshistorien.

Kanskje du er interessert i...