NYTT NUMMER: Slik vokste verdens mektigste religion fram

På tre år samlet den jødiske predikanten Jesus en stor skare tilhengere, men da han ble tatt av romerske myndigheter og henrettet, trodde mange han snart ville bli glemt. I stedet sprede vennene hans budskapet om at han hadde stått opp fra de døde og bevegelsen vokste til å bli verdens største og mektigste religion.

30. april 2018

Dessuten forteller vi om Dusko Popov, agenten som var virkelighetens James Bond, Patty Hearst som ranet banker med sine kidnappere og Karl Marx som skremte Europas rike med sitt kommunistiske manifest.

For nesten 2000 år siden samlet en omvandrende jødisk predikant tilhengere i et hjørne av Romerriket. I dag æres denne mannen av millioner av troende over hele verden.

Patty Hearst kom fra en rik familie, men hennes kidnappere forlangte aldri løsepenger. I stedet ble hun overtalt til å bli med i Symbionese Liberation Army og delta i organisasjonens bankran.

«Det går et spøkelse gjennom Europa – kommunismens spøkelse.» Ordene står i Det kommunistiske manifest, der Karl Marx beskriver redselen som herjet i Europa i revolusjonsåret 1848. Selv ble han også jaget som et spøkelse fra land til land.

En jugoslavisk millionærsønn tilbød seg å skaffe informasjon til den tyske etterretningstjenesten. Noen dager senere ble han ansatt av britiske
MI-5. Dusko Popovs dobbeltspill kunne ha stoppet Pearl Harbor-angrepet, men FBI ignorerte ham.

Kanskje du er interessert i...