NYTT NUMMER: Leonardo da Vinci ble en mester i alt han prøvde på

I vårt siste nummer forteller vi også om Fremmedlegionens eneste kvinne, om hvordan den transsibirske jernbanen ble bygd og om Folkets tempel, sekten hvis leder beordret medlemmene til å begå selvmord .

6. desember 2016

Leonardo – den allsidige kunstneren

Han ble født utenfor ekteskap og kunne derfor ikke bli notar som sin far. I stedet ble han sendt i lære hos en kunstner. Der startet en karriere som gjorde Leonardo da Vinci verdensberømt innenfor både kunst og vitenskap.

NYTT NUMMER AV ALL VERDENS HISTORIE I SALG NÅ!

Ønsker du å abonnere på All Verdens Historie? Finn ut mer om våre gode tilbud her.

Susan Travers var Fremmedlegionens eneste kvinne

Én eneste kvinne har kjempet i den beryktede Fremmedlegionen. Britiske Susan Travers ble opptatt i den franske spesialstyrken etter sin innsats som sjåfør under kampene i Afrika 1941–43. I løpet av karrieren ble hun belønnet med både Croix de Guerre og Æreslegionen.

NY ARTIKKELSERIE OM SEKTER: 

Folkets tempel gikk under i Jonestown i 1978

På 1970-tallet ble mange amerikanere forført av Folkets tempel og dets visjon om frihet, likeverd og brorskap. Men slutten ble horribel for den religiøse og politiske sekten – et kollektivt
selvmord som rystet verden.

Den transsibirske jernbanen ble russernes livline i to kriger

Den transsibirske jernbanen strekker seg over sju tids-soner og 9289 kilometer fra Moskva til Vladivostok. En normal reise tar åtte dager, ekspresstoget Moskva–Beijing tar seks dager. Også jernbanens historie er lang, og sterkt preget av 1900-tallets russiske kriger og oppofrelser.

Kanskje du er interessert i...