NYTT NUMMER: Keiserne som bygde verdens mektigste rike

Shi Huangdi forente i år 221 f.Kr. flere mindre riker til én stormakt – Kina. De neste 2000 årene avløste de kinesiske dynastiene hverandre, men imperiet ble stadig mektigere. Les om de viktigste keiserne som styrte Midtens rike.

12. mars 2018

Dessuten forteller vi om historiens første historiker som skrev om grekere og romere, om opptakten til murens fall i 1989 og om filosofen Voltaire, som aldri klarte å holde munn.


I mer enn to tusen år styrte keisere over Kina.  I perioder da dynastiene avløste hverandre, ble landet midler­tidig svekket av maktkamp eller krig. Men i de mellomliggende lange, fredelige epokene ble riket gang på gang verdens mektigste.

Mye av det vi vet om grekere og romere  kommer fra noen få samtidige skribenter. Les om sju menn som har hatt stor innflytelse på vårt bilde av antikken.

I flere tiår hadde verden levd med trusselen om at den kalde krigen ville føre til en global katastrofe. Men på noen forbløffende måneder i 1989 ble frykt vendt til håp. 

Voltaire kunne aldri holde munn. På 1700-tallet var den franske filosofen en sta forkjemper for et friere samfunn. Han fortsatte å tale og skrive for toleranse og frihet til tross for at han både ble fengslet og landsforvist.

Kanskje du er interessert i...