NYTT NUMMER: Caligulas vettløse skrekkregime i Roma

Den unge Caligula kom til makten i 37 e.Kr., og mange romere håpet at han ville bli en bedre keiser enn forgjengeren: hans grusomme onkel Tiberius. Men etter en bra start ble det bare enda verre. Caligula viste seg å være en helt uberegnelig hersker. Heretter kunne ingen føle seg trygge i Roma.

6. april 2017

I vårt siste nummer forteller vi også om tyskernes ubåtkrig i 1917, om den nederlandske urmakeren Corrie ten Boom, som reddet hundrevis av jøder, om hvordan scientologikirken oppsto og om Nostradamus' profetier.

Ønsker du å abonnere på All Verdens Historie? Finn ut mer om våre gode tilbud her.

Caligula er en av den romerske historiens mest beryktede keisere. Hans korte tid ved makten var et terrorvelde der ingen romere kunne kjenne seg trygge. Men var han sinnsyk eller bare en maktgal hersker?

For hundre år siden holdt den britiske flåtens blokade på å knekke et sultende Tyskland. Den tyske regjeringen besluttet å svare med samme mynt. Alle skip som var på vei til Storbritannia skulle torpederes.

Corrie ten Boom og familien hennes i nederlandske Haarlem reddet livet til nesten 800 mennesker på flukt fra nazistene under annen verdenskrig. Men en angiver avslørte skjulestedet for Gestapo, og Corrie og hele familien ble sendt i konsentrasjonsleir. 

Kan en pengelens science fiction-skribent finne opp sin egen religion? Kan han få andre til å tro på den og deretter bli rik og berømt? L. Ron Hubbard, scientologiens omstridte grunnlegger, viste at det er fullt mulig. 

Han var spåmann ved hoffet til den franske dronningen Katarina av Medici på 1500-tallet. Tilhengerne hans mener at han forutså de fleste av historiens viktigste hendelser i boken Profetiene.

Kanskje du er interessert i...