NYTT NUMMER: Brutale eventyrere erobret Amerika for Spania

Columbus oppdaget et for europeerne ukjent kontinent, og i hans fotspor reiste krigsvante eventyrere over Atlanteren for å bli rike og mektige. De ble kjent som conquistadorer (erobrere) og noen av dem la under seg det mektige aztekerriket og inkaenes imperium.

3. november 2017

Vi presenterer også Hitlers favorittpilot Hanna Reitsch og sultankona Shajar al-Durr, som grep makten i Egypt. I vår nye artikkelserie om den kalde krigen forteller vi hvordan konflikten mellom øst- og vestblokken startet.

I løpet av noen tiår etter Columbus' ankomst til Amerika ble store deler av kontinentet kolonisert av spanske ­erobrere, såkalte conquistadorer. Med hensynsløs vold og smittsomme sykdommer klarte menn som Hernan Cortés og ­Francisco Pizarro å beseire urbefolkningens hærer, enda de var mye større enn spanjolenes styrker.

Takket være mot og dyktighet ble Hanna Reitsch Tysklands mest berømte testpilot. På slutten
av krigen var hun beredt til å gjennomføre et selvmordsoppdrag mot London. 

Ikke før har en korsfarerhær invadert Egypt i 1249 så dør landets syke sultan. Hans kone, Shajar al-Durr, holder mannens dødsfall hemmelig og beseirer korsfarerne. Deretter griper hun makten i det muslimske Egypt. 

Annen verdenskrig gikk straks over i en livsfarlig, kald krig mellom tidligere allierte – Sovjetunionen og vestmaktene. Det krigsherjede Europa ble delt i to av et «jernteppe».

Kanskje du er interessert i...